top of page

De teacher 

Hallo daar!

 

Mijn naam is Kathleen en ik ben het gezicht achter Yogalicious.

Als werkende mama van vier geweldige kinderen werd ik in 2016 gegrepen door de yogakriebels. Yoga bleek precies datgene te zijn wat ik nodig had om tot rust te komen in mijn lichaam en geest. En raad eens? Mijn enthousiasme groeide met elke dag die voorbijging, en ik besloot er mijn fulltime baan van te maken. Ik heb inmiddels alle benodigde opleidingen gevolgd om professionele yogalessen te geven.

Naast mijn passie voor yoga houd ik enorm van gezelligheid, lekker eten en reizen. Ik deel deze passies het liefst met mijn gezin, vrienden en familie.

Op het gebied van sport kun je me tegenkomen op de racefiets of in een uitdagende groepsles voor spierversterking. Daarnaast geniet ik er ook ontzettend van om yogalessen te volgen bij mijn collega's.

Bij Yogalicious draait alles om het delen van mijn liefde voor yoga en het creëren van een warme en inspirerende omgeving. Ik kijk er naar uit om je te verwelkomen op de yogamat!

De studio

Welkom bij Yogalicious - dé unieke en gezellige huiskamer yogastudio in Lochristi. Bij ons geniet je van intieme groepen van maximaal 5 personen, wat talloze voordelen met zich meebrengt. Je krijgt persoonlijke begeleiding, lessen op maat en een warme, huiselijke sfeer. Parkeren is ook geen probleem, want we hebben voldoende parkeergelegenheid beschikbaar.

Onze prachtige studio bevindt zich op Hijftestraat nr. 84 in Lochristi. Maar er is nog een extra bonus die Yogalicious te bieden heeft: onze adembenemende tuin. Bij mooi weer rollen we graag onze yogamatten uit in de boomgaard, waar je kunt genieten van de natuurlijke schoonheid en rust. In de zomer en lente omringen bloemen en bloesems ons met hun kleurenpracht. (max 20 personen)

Heb je vragen of wil je meer informatie over Yogalicious? Aarzel niet om ons een berichtje te sturen. We staan klaar om je te helpen.

Kom bij ons langs en ontdek de harmonie tussen innerlijke rust en inspirerende omgeving.

Opleidingen

Mijn yogareis

Met toewijding en veel passie heb ik verschillende opleidingen gevolgd om mijn reis als yogadocent te vervolmaken. Hier is een overzicht van de inspirerende trainingen die ik heb afgerond:

 • Prana Vinyasa® Yoga Teacher Training (200 uur) met Nele Van Poucke aan de 'School of Vinyasa'. Deze uitgebreide training heeft me een stevige basis gegeven in de Prana Vinyasa-stijl.
   

 • Chakra Prana Vinyasa® Teacher Training (40 uur) ook onder leiding van Nele Van Poucke aan de 'School of Vinyasa'. Deze training heeft mijn begrip van de chakra's en hun integratie in de yogapraktijk verdiept.
   

 • Lunar Prana Vinyasa® TT (35 uur) en Solar Elemental Prana Vinyasa TT (50 uur), beiden gevolgd bij Nele Van Poucke aan de School of Vinyasa. Deze modules hebben mijn vaardigheden verfijnd in het begeleiden van maan- en zonnegeoriënteerde Vinyasa-stromen.
   

 • Movement Meditation TT (15 uur) met de gerenommeerde Shiva Rea. Deze training heeft me geleerd hoe ik meditatie kan integreren in mijn yogabeoefening en lesgeven.
   

 • YTT for stress, burnout & fatigue (65 uur) met Leah Barnett & Charlotte Watts aan Yogacampus UK. Deze training heeft me voorzien van waardevolle tools om mensen te begeleiden die te maken hebben met stress, burn-out en vermoeidheid.
   

 • Restorative YTT (30 uur) onder begeleiding van Stefanie Durieux bij 'The Space Within'. Deze training heeft mijn begrip van herstellende yoga verdiept en me geleerd hoe ik helende en ontspannende praktijken kan integreren in mijn lessen.
   

 • Feminine Archetypes (15 uur) met Mirjam Wagner. Deze training heeft mijn bewustzijn vergroot over de verschillende vrouwelijke archetypen die in elk van ons leven, en hoe ze een invloed kunnen brengen in ons bewustzijn, en daardoor onze persoonllijke groei kunnen stimuleren.
   

 • Backmitra TT (8 uur) met de deskundige Guy Hamaekers. Deze training heeft mijn kennis uitgebreid over het gebruik van de BackMitra voor ruggezondheid, verbetering van je houding, en herstel.
   

 • Introduction to Ayurveda (4 uur) door Insiya Rasiwala Finn van Blissology. Deze introductie heeft me vertrouwd gemaakt met de basisprincipes van Ayurveda en hoe ik deze wijsheid kan integreren in mijn eigen praktijk en leven.
   

 • MFR legs & feet, hips, neck & shoulders (lopend, 3 uur) met Tiffany Cruikshank van Yoga Medicine. Deze voortdurende training heeft mijn begrip van myofasciale release verdiept en me waardevolle technieken gegeven voor het verlichten van spanning en het herstellen van balans in specifieke delen van het lichaam.
   

 • Anatomie training voor yogi’s (48 uur) onder leiding van Eva Kamala Rodenburg en Dr. Inge De Latte. Deze uitgebreide training heeft mijn kennis over de anatomie en fysiologie van het lichaam vergroot, waardoor ik beter in staat ben om veilige en doelgerichte yogapraktijken te ontwerpen.
   

 • Yin yoga TT (50uur) met Ilse-Marie Sobering van 'House of Inner Power'. Een zalige ontdekking, als aanvulling op de actieve yoga waarbij we meer tijd besteden aan spieropbouw, stretching. Deze opleiding maakte me nog bewuster van onze nood aan tijd nemen om te vertragen, waardoor we beter kunnen gaan voelen wat er leeft in ons lichaam, waar de noden zitten, en waar er wat meer aandacht nodig is. Ik leerde hier de technieken voor het verstevigen en versoepelen van ons bindweefsel  en gewrichten, zodat ons lichaam weer mobieler en soepeler wordt. Graag neem ik jullie mee op deze boeiende reis naar binnen. 
   

 • Yoga Nidra TT - Radiant Peace Methode TM (80uur) met Ilse-Marie Sobering van 'House of Inner Power'. 
  Hier leerde ik de eeuwenoude kracht van meditatie en ademwerk voor mezelf, en om anderen te gaan begeleiden. Dankzij Yoga Nidra en deze methode, kan je je brein herprogrammeren en zelfs kalm en relaxed blijven in de meest uitdagende situaties.

   

 • Mandala Flow (20 uur) met Shiva Rea zélf. Hoe leuk en speels wordt jouw practice als je plots van de voorkant van jouw mat durft wegdraaien: Voorkant, achterkant, het maakt niet uit, we laten het klassieke patroon los...go with the flow...
   

 • Prenatale Yoga TT (85 uur) met Lucia Ilaria Seglie van Arhanta Yoga UK. De do's en don't aangereikt krijgen en de vele variaties en aanpassingen voor toekomstige mama's die graag fit en gezond blijven bewegen is een unieke leerschool. Aangepaste zonnegroeten, asana's, veel ademhalingsoefeningen, de kleine ongemakjes, en props zijn hier prioriteit .Van 'pas' zwanger tot 'hoog' zwanger vrouwen mogen begeleiden is een bijzondere yoga beleving vol warmte, zachtheid, en begrip voor elk moment van deze 9 bijzondere maanden. 
   

 • Reiki 1 (8uur) met Stefanie Durieux van 'The Space Within'.  Dankzij deze opleiding leerde ik hoe Reiki de basis kan zijn voor een diepe ontspanning in je lichaam, waardoor het zelfhelende vermogen van je lichaam weer op gang kan komen, en je levensenergie vrij doet stromen. Ons lichaam bestaat uit energie en hoe vrijer die energie vloeit, en hoe meer ze in balans is, hoe beter we ons fysiek en emotioneel zullen voelen.
   

 • Reiki 2 (8uur) met  Stefanie Durieux van 'The Space within'. Deze module heeft me ingewijd in de vervolgstappen van Reiki, waarbij we de bijhorende symbolen kregen aangereikt die een Reiki sessie versterken. Ook Reiki vanop afstand geven krijgt hierdoor meer vorm: energie kent namelijk geen tijd of ruimte, ze bestaat gewoon en krijgt vorm door onze intenties. Misschien geef ik jou, mits jouw toestemming, wel een mini Reiki tijdens de savasana in onze yogales....
   

 • Basiscursus werken met klankschalen (8uur). met Tom bij 'Happynings Soundhealing' in Breda.
  Een heel toffe en ontspannende opleiding waarbij ik de verschillende technieken aangeleerd kreeg om personen individueel sessies te geven ter ontspanning.
   

 • Klankschalensessies geven (8uur). met Tom bij 'Happynings Soundhealing' in Breda.
  Opnieuw een hele toffe en boeiende opleiding. Een groep mensen begeleiden, en een heerlijk ontspannen uurtje bezorgen met klankschalen en muziekinstrumenten. ik kan bijna niet wachten om dit in praktijk te gaan gebruiken.

   

 • Cranio-sacraal therapie (16uur). November 2023Centrum voor volwassenenonderwijs.
   

 • Yin Yang yoga organen & meridianen (50uur) - oktober 2023. Onder begeleiding van Mirjam Wagner en David Lee Lurey, leerde ik hoe we in de verschillende yoga stijlen, onze organen kunnen activeren en balanceren. een bijzonder interessante invalshoek om jou yoga practice nog meer diepgang en toegevoegde waarde te brengen. Vanaf nu krijgt een yogales veel meer diepgang en mening door je intentie heel bewust te gaan stimuleren.

Met deze uitgebreide achtergrond en voortdurende groei ben ik toegewijd aan het delen van mijn passie voor yoga en het bieden van een veilige en inspirerende omgeving voor mijn yoga studenten.

bottom of page